Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content
sluiten

Herhaal medicatie

U kunt herhaalmedicatie bestellen via de volgende link: herhaalmedicatie via MijnGezondheid.net

 

Of via de receptenlijn:

Als u de praktijklijn belt (0186) 617999 en de 2 intoetst komt u bij de receptenlijn. Deze kunt u 24 uur per dag bellen. U spreekt dan naast naam, adres en geboortedatum de medicijnen in die u wilt bestellen.

De volgende werkdag na 3 uur liggen de medicijnen voor u in uw apotheek (of worden de medicijnen bezorgd).

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Stel een vraag

Voor een E-consult moet u inloggen met uw DigiD. Dit kan dus uitsluitend voor u zelf en niet voor uw partner of kind(eren). 

E-consult

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij

Huisartspraktijk J.W.P. van Nieuwaal

Welkom op de website van Huisartspraktijk van Nieuwaal

Vanwege problemen met het maken van online afspraken is dit alleen mogelijk via mijngezondheid.net en inloggen met uw digi-d.

Nieuws: Onder het kopje Wat speelt er nu? Leest u meer over het no-show tarief wat wij in de praktijk vanaf 1-6-2024 hanteren.

Openingstijden

Moet ik naar de dokter

Twijfelt u of u naar de dokter moet? 24/7 kunt u via deze website gebruiken om dit in te schatten. Een fijne adequate website die u kunt helpen! 

 

Wat speelt er nu?

Invoering no show tarief

Invoering no-show tarief:
Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen. Met ingang van 1 juni 2024 gaan wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief invoeren.
Wij zullen u bij de eerste keer een waarschuwingsbrief sturen. Als het daarna nog een keer voorkomt dat u niet verschijnt zonder of bij te late afmelding, krijgt u van ons een “boetebrief”.

Waarom een no-show tarief?
Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur, maar ook steeds meer mensen komen zonder bericht niet opdagen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de huisarts, praktijkondersteuner of assistente ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meldt dit dan indien mogelijk uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op nummer 0186-617999. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief
Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de medewerkers. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Let op: u dient de factuur binnen 30 dagen ZELF te voldoen aan de praktijk. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is een arts te kunnen raadplegen, zal het volledige bedrag aan Artsen Zonder Grenzen worden gedoneerd. Uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Huisarts in opleiding

Per 1  september is Lotte Rozema, 3e jaars huisarts in opleiding een jaar bij ons in de praktijk aan het werk. U kunt haar dus zomaar tegenkomen!

 

MedGemak App

Per 1 februari is het voor u als patiënt mogelijk om de MedGemak app te downloaden.

MedGemak is de app om u te helpen bij het optimaal regelen van uw zorgtaken. Heeft u overdag geen tijd om uw huisarts te bellen voor een afspraak? Geen probleem! Met de app MedGemak regelt u dit gemakkelijk online waar en wanneer het u uitkomt. Ook heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie en bestelt u deze direct online. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen. 

MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net.  

Een duidelijke uitleg valt te lezen op onderstaande link

https://home.mijngezondheid.net/medgemak/

Medewerkers

J.W.P. van Nieuwaal
Huisarts

Werkt op:

Maandag Hele dag
Dinsdag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag Afwezig
Vrijdag Hele dag
Fieteke Hermans
Huisarts

Werkt op:

Donderdag : In de ochtend

Diane Bijl-Liefting
Praktijkondersteuner somatiek/ouderenzorg

Werkt op:

Dinsdag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag In de ochtend
Lenny Maasdam-Reedijk
Doktersassistente

Werkt op:

Maandag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag In de ochtend
Simone Schipper - van Hoven
Doktersassistente en POH ouderenzorg

Werkt op:

Dinsdag In de ochtend
Woensdag In de ochtend
Vrijdag Hele dag
Puck van der Sluis
Doktersassistente

Werkt op:

Maandag          Hele dag
Dinsdag            Hele dag
Woensdag        Hele dag
Donderdag       In de ochtend
Vrijdag              Hele dag

Mw. L. Rozema
Huisarts in opleiding

Werkt op:

Maandag          Hele dag
Dinsdag            Hele dag
Woensdag        Hele dag
Donderdag       In de ochtend
Vrijdag              Hele dag

Bram de Vrind
Praktijkondersteuner GGZ

Werkt op:

Maandag 08.00-16.00
Woensdag 08.00-16.00
Anne Heupers-Tramper
Praktijkondersteuner GGZ

Werkt op:

Dinsdag 09.00-14.00
Woensdag 09.00-12.00
Donderdag 09.00-14.00
   
   
Katja Szponar
Praktijkondersteuner GGZ

Werkt op:

Donderdag 08.00-14.00
Vrijdag 08.00-14.00
Marjolein de Haas
Diëtiste

Werkt op:

Vrijdag  
   
Irma Appels Karremans
Praktijkmanager

Werkt op:

Wisselende dagen

Meer informatie

 • Het huisbezoek is bedoeld voor mensen die fysiek niet naar het gewone spreekuur kunnen komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

  Een huisbezoek moet u van te voren aanvragen bij de assistente. Zij maakt een afspraak voor u in de agenda van de huisarts. Voor het aanvragen van huisbezoeken gelden geen vaste tijden. U maakt het ons wel gemakkelijk door dit in de ochtend te doen.

  Liever in de praktijk: als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De behandelingsmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u beter en sneller kunnen helpen in de praktijk.

 • Voor kort overleg met de huisarts kunt u gebruik maken van het terugbel spreekuur. U belt ’s morgens met de praktijk en vraagt of de huisarts u terug wilt bellen. U wordt na het spreekuur teruggebeld, geef daarom eventueel uw mobiele nummer door.

  Nog makkelijker voor u en voor ons is het sturen van een vraag of opmerking via de website. Op de hoofdpagina vindt u het kopje ‘vraag stellen’. Als u daar op klikt, wordt u doorgelinkt naar MijnGezondheid.net

 • Voor dringende zaken ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend kunt u een beroep doen op de Huisartsenpost ‘t Hellegat, Kerkstraat 26 in Klaaswaal

  De Huisartsenpost is uitsluitend bedoeld voor zaken die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Twijfelt u daarover dan kunt ook eerst kijken op http://www.thuisarts.nl

  U bereikt de Huisartsenpost via (0186) 576660

 • Donderdagmiddag is de praktijk gesloten. Uitsluitend voor dringende gevallen kunt u een beroep doen op dokter Klokkenburg. Via het keuzemenu op (0186) 617999 wordt u doorverbonden naar zijn praktijk.

   

 • Er dreigt in Nederland een serieus tekort aan huisartsen!

  Er is in Nederland al een behoorlijk tekort aan huisartsen die bereid zijn een andere arts te ondersteunen bij de opleiding tot huisarts, de zogenaamde huisartsopleiders.

  De continuïteit van goede huisartsenzorg ligt ons na aan het hart. Dat is de reden dat wij vrijwel continu een huisarts in opleiding in de praktijk hebben.

  De specialisatie tot huisarts is een driejarige vervolgopleiding na het behalen van het Artsexamen. De arts heeft dan al zes serieuze studiejaren (theorie en praktijk) achter de rug. Meestal wordt er in een ziekenhuis nog één of enkele jaren werkervaring opgedaan. Daarna start de specialisatie tot huisarts. In het derde jaar van die specialisatie komt de huisarts in opleiding een jaar in onze praktijk. Het zijn dan inmiddels al behoorlijk opgeleide en ervaren dokters.

  Wij kunnen ons voorstellen dat u gewend bent aan uw eigen huisarts. Toch vragen we u om de huisarts in opleiding ook de kans te geven uw probleem op te lossen. Als u er samen niet uitkomt, komt de opleider vanzelf om de hoek kijken. Uitsluitend als u niet uit de voeten kunt met de huisarts in opleiding of als u een probleem heeft wat al vaker met de huisarts is besproken dan kunt u speciaal vragen om een consult bij dokter van Nieuwaal.

 • In onze praktijk worden vrijwel alle soorten keuringen verricht. Voor het maken van een afspraak hiervoor kunt u bellen naar (0186) 617999.

  Het tarief voor een rijbewijskeuring is 40 euro. Wij keuren alleen voor rijbewijs A en  of B (E).

  Het tarief voor een duikkeuring is 30 euro.

 • ‘Een klacht is een gratis advies’

  Als u ontevreden bent over uw huisarts of over de praktijk (-medewerkers) stellen wij het zeer op prijs wanneer u dit met ons bespreekt. U kunt uw klacht mondeling of schriftelijk aan ons kenbaar maakt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede kunnen wij proberen dit samen op te lossen.

  Komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing voor uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen over de klacht te bemiddelen. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt deze klachtenfunctionaris bereiken op telefoonnummer 088 – 0229191. U kunt het klachtenformulier online invullen als u onderaan deze pagina op “lees meer” drukt.

  Als u er met uw huisarts én na bemiddeling door de klachtenfunctionaris echt niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat voltallig uit een voorzitter, meestal een (voormalig) rechter en uit leden, deels namens de patiënten en deels namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris, tevens jurist. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie vind u op http://www.skge.nl.

  Lees meer

 • Onze patiënten hebben recht op kwalitatief goede zorg. Dat wil zeggen dat alle medewerkers met dit standpunt in hun achterhoofd hun vak goed moeten beheersen en hun beperkingen moeten kennen, zowel qua kennis als qua vaardigheid. Dit is bereikt en wordt in stand gehouden door opleiding en ervaring. Terugkoppeling daarop wordt verkregen door onder andere het deelnemen aan intercollegiale bijeenkomsten, door het opleiden van doktersassistenten en huisartsen maar bijvoorbeeld ook door uitwisseling van medewerkers (uit een andere praktijk) en door bespreking van casuïstiek.

  Deze terugkoppeling is ook van belang zijn voor de andere zaken die ‘kwalitatief goede zorg’ in zich heeft; goede contactuele eigenschappen, empathie en grote bereidheid tot inzet voor een ander, patiënt of collega.

  Herkent u ons standpunt over dienstverlening niet in de bejegening en of de behandeling dan hopen wij dat u dat bij ons aangeeft.

  Hoe tevreden onze patiënten over de praktijk zijn leest u hier.

   

 • De missie van onze praktijk is laagdrempelige, persoonlijke, continue en integrale huisartsenzorg van reguliere aard volgens de meest actuele richtlijnen en standaarden.

 • Om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen werken wij in de praktijk met een protocol privacy reglement.

  Klik hieronder op Protocol Privacyregelement om deze te kunnen lezen.

  Privacyreglement huisartsenpraktijk van Nieuwaal vs 25-09-23

   

 • Gaat u op vakantie? Leuk!

  Maar dan is het ook zinvol om stil te staan bij de vragen ‘hoe ga ik gezond op reis’ én ‘hoe blijf ik tijdens de reis gezond’. In de praktijk is veel opleiding en ervaring in het geven van reizigers adviezen, het verzorgen van de reismedicatie en het toedienen van de nodige vaccinaties.

  Als u de reisanamnese invult en deze inlevert bij de assistente, gaat zij na wat voor vaccinaties en medicatie u eventueel nodig heeft voor uw reis. Heeft u al een geel vaccinatie paspoort? Lever deze dan ook in, zodat het voor de assistente duidelijk is welke vaccinaties u al heeft. Onduidelijkheden zal zij met de huisarts bespreken. Klik hieronder op ‘reisanamnese’ voor het formulier.

  Reisanamnese

 • Het waarneemgebied voor huisartsen te Oud-Beijerland wordt hieronder beschreven.

  Waarneem-gebied-voor-huisartsen-te-obl

 • Er is geen grotere gezondheidswinst dan door het roken te staken. Laat ons u helpen!

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Inloggen in uw medisch dossier?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Meer informatie over MijnGezondheid.net