Start dropdown content

Herhaal medicatie

U kunt herhaalmedicatie ook bestellen via de receptenlijn.

Bel (0186) 617999

Via de praktijklijn (0186) 617999 toets 2 komt u bij de receptenlijn. Deze kunt u 24 uur per dag bellen. U spreekt dan naast naam, adres en geboortedatum de medicijnen in die u wilt bestellen.

De volgende werkdag na 3 uur liggen de medicijnen voor u in uw apotheek (of worden de medicijnen bezorgd).

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Stel een vraag

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij

Huisartspraktijk J.W.P. van Nieuwaal

Welkom op de website van Huisartspraktijk Nieuwaal

Vakantie

De praktijk is wegens vakantie gesloten van 27 april tot en met 4 mei.

Openingstijden

Wat speelt er nu?

Assistente spreekuur

Met ingang van 1 april is er assistente spreekuur op maandag, dinsdag ochtend en woensdag. Afspraken gaan via de assistente, of via het kopje afspraak maken op deze site.

Wijziging spreekuur assistente

23 november 2017

Met ingang van begin december komt het spreekuur van de assistente op vrijdagochtend te vervallen in verband met het zwangerschapsverlof van Lenny.

Huisarts in opleiding

21 augustus 2017

Per 1 september 2017 maakt dokter Tel zijn specialisatie tot huisarts af in onze praktijk. Bij een bezoek aan onze praktijk
kunt u hem zomaar tegenkomen!

Medewerkers

J.W.P. van Nieuwaal
Huisarts

Werkt op:

Maandag Hele dag
Dinsdag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag In de ochtend
Vrijdag Hele dag
D.T. Bijl-Liefting
Praktijkondersteuner

Werkt op:

Dinsdag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag In de ochtend
L. Maasdam-Reedijk
Assistente

Werkt op:

Maandag Hele dag
Woensdag Hele dag
Donderdag In de ochtend
M.B. Heistek
Assistente

Werkt op:

Maandag Hele dag
Dinsdag Hele dag
Woensdag Hele dag
S. Schipper - van Hoven
Assistente

Werkt op:

Dinsdag In de ochtend
Woensdag In de ochtend
Vrijdag Hele dag
L. de Bruin
Praktijkondersteuner GGZ

Werkt op:

Maandag Hele dag
Woensdag Hele dag
T. Kooistra
Praktijkondersteuner GGZ

Werkt op:

Vrijdag Hele dag
M. de Haas
Diëtiste

Werkt op:

Maandag In de middag
Donderdag In de middag
J. van der Meulen
Coach

Werkt op:

Donderdag Hele dag
J. Huijsman
Verslavingscoach GGZ

Werkt op:

Vrijdag Hele dag

Meer informatie

 • U kunt 24 uur per dag online een afspraak maken met de arts of de praktijkassistente. De afspraak die u maakt, staat direct in onze agenda.

  Ook kunt u bellen naar de praktijk (0186-617999) voor het maken van een afspraak. Heeft u meer tijd nodig, of meerdere klachten? Geef dit dan aan bij de assistente zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

  Op dinsdag is het spreekuur verruimd en kunt u ook vóór en na de normale openingstijd terecht. De afspraken hiervoor kunnen deels online gemaakt worden, deels via de assistente.

 • Het huisbezoek is bedoeld voor mensen die fysiek niet naar het gewone spreekuur kunnen komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

  Een huisbezoek moet u van te voren aanvragen bij de assistente. Zij maakt een afspraak voor u in de agenda van de huisarts. Voor het aanvragen van huisbezoeken gelden geen vaste tijden. U maakt het ons wel gemakkelijk door dit in de ochtend te doen.

  Liever in de praktijk: als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De behandelingsmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u beter en sneller kunnen helpen in de praktijk.

 • Voor kort overleg met de huisarts kunt u gebruik maken van het terugbel spreekuur. U belt ’s morgens met de praktijk en vraagt of de huisarts u terug wilt bellen. U wordt na het spreekuur teruggebeld, geef daarom eventueel uw mobiele nummer door.

  Nog makkelijker voor u en voor ons is het sturen van een vraag of opmerking via de website. Op de hoofdpagina vindt u het kopje ‘vraag stellen’. Als u daar op klikt, wordt u doorgelinkt naar MijnGezondheid.net

 • Voor dringende zaken ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend kunt u een beroep doen op de Huisartsenpost ‘t Hellegat, Kerkstraat 26 in Klaaswaal

  De Huisartsenpost is uitsluitend bedoeld voor zaken die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Twijfelt u daarover dan kunt ook eerst kijken op http://www.thuisarts.nl

  U bereikt de Huisartsenpost via (0186) 576660

 • Donderdagmiddag is de praktijk gesloten. Uitsluitend voor dringende gevallen kunt u een beroep doen op dokter Klokkenburg. Via het keuzemenu op (0186) 617999 wordt u doorverbonden naar zijn praktijk.

  De praktijk is vanwege vakantie gesloten in 2018 op

  1 januari tot en met 5 januari
  25 januari tot en met 26 januari
  19 maart tot en met 23 maart
  30 april tot en met 4 mei
  23 juli tot en met 10 augustus
  22 oktober tot en met 26 oktober
  24 december tot en met 28 december

   

 • Er dreigt in Nederland een serieus tekort aan huisartsen!

  Er is in Nederland al een behoorlijk tekort aan huisartsen die bereid zijn een andere arts te ondersteunen bij de opleiding tot huisarts, de zogenaamde huisartsopleiders.

  De continuïteit van goede huisartsenzorg ligt ons na aan het hart. Dat is de reden dat wij vrijwel continu een huisarts in opleiding in de praktijk hebben.

  De specialisatie tot huisarts is een driejarige vervolgopleiding na het behalen van het Artsexamen. De arts heeft dan al zes serieuze studiejaren (theorie en praktijk) achter de rug. Meestal wordt er in een ziekenhuis nog één of enkele jaren werkervaring opgedaan. Daarna start de specialisatie tot huisarts. In het derde jaar van die specialisatie komt de huisarts in opleiding een jaar in onze praktijk. Het zijn dan inmiddels al behoorlijk opgeleide en ervaren dokters.

  Wij kunnen ons voorstellen dat u gewend bent aan uw eigen huisarts. Toch vragen we u om de huisarts in opleiding ook de kans te geven uw probleem op te lossen. Als u er samen niet uitkomt, komt de opleider vanzelf om de hoek kijken. Uitsluitend als u niet uit de voeten kunt met de huisarts in opleiding of als u een probleem heeft wat al vaker met de huisarts is besproken dan kunt u speciaal vragen om een consult bij dokter van Nieuwaal.

 • Op dit moment hebben wij geen ruimte voor nieuwe patiënten. We maken hierop een uitzondering als het om een inschrijving gaat van een partner of minderjarig kind van één van onze patiënten. Neem in deze gevallen contact op met de assistente.

 • In onze praktijk worden vrijwel alle soorten keuringen verricht. Voor het maken van een afspraak hiervoor kunt u bellen naar (0186) 617999.

  Het tarief voor een rijbewijskeuring is 38 euro. Wij keuren alleen voor rijbewijs A en  of B (E).

  Het tarief voor een duikkeuring is 30 euro.

 • ‘Een klacht is een gratis advies’

  Als u ontevreden bent over uw huisarts of over de praktijk (-medewerkers) stellen wij het zeer op prijs wanneer u dit met ons bespreekt. U kunt uw klacht mondelijk of schriftelijk aan ons kenbaar maakt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede kunnen wij proberen dit samen op te lossen.

  Komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing voor uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen over de klacht te bemiddelen. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt deze klachtenfunctionaris bereiken op telefoonnummer 088 – 0229191.  Ook kunt u het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE.

  Als u er met uw huisarts én na bemiddeling door de klachtenfunctionaris echt niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat voltallig uit een voorzitter, meestal een (voormalig) rechter en uit leden, deels namens de patiënten en deels namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris, tevens jurist. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie vind u op http://www.skge.nl.

 • Onze patiënten hebben recht op kwalitatief goede zorg. Dat wil zeggen dat alle medewerkers met onze missie in hun achterhoofd hun vak goed moeten beheersen en hun beperkingen moeten kennen, zowel qua kennis als qua vaardigheid. Dit is bereikt en wordt in stand gehouden door opleiding en ervaring. Terugkoppeling daarop wordt verkregen door onder andere het deelnemen aan intercollegiale bijeenkomsten, door het opleiden van doktersassistenten en huisartsen maar bijvoorbeeld ook door uitwisseling van medewerkers (uit een andere praktijk) en door bespreking van casuïstiek.

  Deze terugkoppeling kan ook van belang zijn voor de andere zaken die ‘kwalitatief goede zorg’ in zich heeft; goede contactuele eigenschappen, empathie en grote bereidheid tot inzet voor een ander, patiënt of collega.

  Herkent u ons standpunt over dienstverlening niet in de bejegening en of de behandeling dan hopen wij dat u dat bij ons aangeeft.

 • De missie van onze praktijk is laagdrempelige, persoonlijke, continue en integrale huisartsenzorg van reguliere aard volgens de meest actuele richtlijnen en standaarden.

 • Om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen werken wij in de praktijk met een protocol privacy reglement.

  Klik hieronder op Protocol Privacyregelement om deze te kunnen lezen.

  Protocol-privacyreglement

 • Gaat u op vakantie? Leuk!

  Maar dan is het ook zinvol om stil te staan bij de vragen ‘hoe ga ik gezond op reis’ én ‘hoe blijf ik tijdens de reis gezond’. In de praktijk is veel opleiding en ervaring in het geven van reizigers adviezen, het verzorgen van de reismedicatie en het toedienen van de nodige vaccinaties.

  Als u de reisanamnese invult en deze inlevert bij de assistente, gaat zij na wat voor vaccinaties en medicatie u eventueel nodig heeft voor u reis. Heeft u al een geel vaccinatie paspoort? Lever deze dan ook in, zodat het voor de assistente duidelijk is welke vaccinaties u al heeft. Onduidelijkheden zal zij met de huisarts bespreken. Klik hieronder op ‘reisanamnese’ voor het formulier.

  Reisanamnese

 • Het waarneemgebied voor huisartsen te Oud-Beijerland wordt hieronder beschreven.

  Waarneem-gebied-voor-huisartsen-te-obl

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent