« terug naar vorige pagina

Uw dossier inzien

Vanaf 1 juli 2020 heeft u als patiënt wettelijk recht op elektronische inzage en afschrift van uw eigen medisch dossier. Om de online inzage te realiseren is het programma OPEN van InEen, LHV en NHG opgericht om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens met patiënten. Voor meer informatie over OPEN gaat u naar www.open-eerstelijn.nl/patienten.

 

Uw medische gegevens thuis bekijken.

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld:

  • Uitslagen van een onderzoek, bijvoorbeeld uw bloeddruk of het verslag van een röntgenfoto;
  • het advies van uw huisarts;
  • een brief voor bijvoorbeeld het ziekenhuis;
  • een lijst met uw medicijnen;
  • uw allergieën.

Metrum Medisch Centrum maakt  gebruik van MijnGezondheid.net. U kunt eenvoudig en snel allerlei zaken regelen met uw huisarts en assistente. Met MijnGezondheid.net is de praktijk 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. U kunt een deel van uw medische gegevens online lezen op uw eigen telefoon, tablet of computer. U heeft dan meer informatie om samen met de huisarts te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wie kan gebruik maken van MijnGezondheid.net?
Als u bent ingeschreven als patiënt bij een van de huisartsen in ons centrum, kunt u gebruik maken van deze service.

Is MijnGezondheid.net veilig?
MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een (mobiele) telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft geen inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net. Informatie over DigiD en het aanvragen hiervan vindt u op www.digid.nl. 

Nadat u bent aangemeld kunt u inloggen op MijnGezondheid.net. U kunt ook inloggen via de app ‘MedGemak’. Deze kunt u downloaden via de App Store (IOS) of Google Play (Android). Let wel: via MijnGezondheid.net kunt u veel meer informatie inzien dan via de app.

 

Hoe krijgt u dossier inzage als u geen gebruik maakt van online diensten?

Als u geen gebruik wilt maken van online diensten, maar u wilt wel uw dossier inzien. Dan kunt u een digitaal afschrift van uw dossier aan vragen. Neem dan contact op met de assistente van de praktijk waar u patiënt bent.

 

Begrijpt u niet alle medische woorden?

Op www.thuisarts.nl staat veel medische informatie.

 

Meer informatie

Ga naar www.zghw.nl/OPEN of www.open-eerstelijn.nl/patient

 

More information

More information about your medical data can be found at www.zghw.nl/OPEN. Here you will find information in different languages.